Press "Enter" to skip to content

Заява про видачу судового наказу про стягнення аліментів на двох дітей

Заява про стягнення аліментів про видачу судового наказу щодо стягнення аліментів на двох неповнолітніх дітей.

Зразок заяви про видачу судового наказу про стягнення аліментів на двох неповнолітніх дітей. Даний примірник заяви про видачу судового наказу можна використати для написання відповідного документу щодо стягнення аліментів на двох дітей. Зразок заяви станом на 2019 рік.

Консультації адвоката щодо стягнення аліментів.

 

До Голосіївського районного суду м. Києва

вул. Полковника Потєхіна, 14-а, м. Київ, 03127

 

Заявник Стягувач Аліментів,

0000 року народження,

реєстраційний номер облікової картки

платника податків: __________________________,

місце за реєстрації та поживання за адресою:

вул. Полковника Потєхіна, 0, кв.00, м. Київ, 03127

е-mail: відсутній

тел.: (______) ____________________

 

Платник Аліментів Злісний,

0000 року народження,

реєстраційний номер облікової картки

платника податків: невідомий,

місце реєстрації та поживання за адресою:

вул. Полковника Потєхіна, 0, кв.0, м. Київ, 03127

е-mail: невідомий

Телефон невідомий.

З А Я В А

про видачу судового наказу

про стягнення аліментів на утримання двох дітей

00 березня 0000 року між мною та Боржником було укладено шлюб, який зареєстрований у Голосіївському районному у м. Києві відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві, актовий запис за № 000 (копії свідоцтва про шлюб додається. Оригінал знаходиться у мене).

Однак, з січня місяця 0000 року ми спільно проживали однією сім’єю, як чоловік та жінка без реєстрації шлюбу.

Від спільного проживання у нас народилися спільні діти:  донька Дитина Потребує Аліментів 1, 00 грудня 0000 року народження та син Дитина Потребує Аліментів2, 0 квітня 0000 року народження (копії свідоцтва про народження додається. Оригінали знаходиться у мене).

На даний момент між нами фактично припинені шлюбні відносини, проживаємо окремо. Наші спільні дитини проживають зі мною і перебуває лише на моєму утриманні та піклуванні. Боржник не цікавиться дітьми, не надає матеріальної допомоги, це зокрема, проявляється в тому, що Відповідач відмовляється добровільно надавати кошти на їх утримання, а саме: придбання одягу, продуктів харчування, медикаментів, тощо.

Проте, Боржник безпідставно витрачає кошти лише на свої потреби, інтересами сім’ї не цікавиться.

На утримання дітей я бажаю стягнути з Боржника аліменти.

Відповідно до ст. 180 Сімейного Кодексу України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Вимогами ч. 3 ст. 181 СК України передбачено, що за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина.

Згідно ст. 160 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до п.4 ч.1 ст 161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано у разі, якщо заявлено вимогу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, якщо ця вимога не пов’язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

Відповідно до ст. 183 СК України частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Відповідно до ст.ст. 5, 8 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору звільняються позивачі у справах про  стягнення аліментів.

Враховуючи викладене вище, керуючись ст.ст. 180 – 183 Сімейного кодексу України,             та ст.ст. 4, 160, 161 , 162 ЦПК України, –

 

прошу Суд:

Стягнути з Платник Аліментів Злісний, 00.00.0000 року народження, уродженця м. Києва, реєстраційний номер облікової картки платника податків: __________ невідомий, на користь Заявник Стягувач Аліментів, 00.00.0000 року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків: ______________, на утримання малолітніх дітей: Дитина Потребує Аліментів, 00 грудня 0000 року народження, Дитина Потребує Аліментів 2, 00 квітня 2000 року народження, аліменти у розмірі 1/3 частки заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку і не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно, починаючи стягувати з дня звернення до досягнення дитиною повноліття.

Додатки:

  • Копія свідоцтва про шлюб;

  • Копії свідоцтв про народження: Дитина 1., Дитина 2.;

  • Копія паспорту та р.н.о.к.п.п. Стягувач Аліментів

  • Копія паспорту та р.н.о.к.п.п. Платник Аліментів

  • Копія заяви з додатком – 1 прим.

«____» серпня 2019 року                                                 ___________ С.А. Аліментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *